Overspel, vreemdgaan, ontrouw. Het zijn veel voorkomende  begrippen die voorkomen bij ernstige relatieproblemen. Ondanks forse problemen blijkt een meerderheid van betrokkenen toch verder te willen gaan met hun relatie.

Deze 5-daagse cursus ´Overspel en hulpverlening´ biedt hulpverleners uitgebreid inzicht in de oorzaken, processen, gevolgen van overspel en de (on)mogelijkheden van hulpverlening in relaties of individueel.

Doelgroep

Psychologen, registercounsellors, hulpverleners betrokken bij relatie- en gezinsbegeleiding, maatschappelijk werkers, social werkers, pastoraal werkers  en overige geïnteresseerde hulpverleners.

Inhoud cursus

• Ethiek hulpverlenen
  • Praktijkoefeningen

Vereist opleidingsniveau

Minimaal Hbo- denk en leerniveau met voorkeur ervaring met het begeleiden van relaties en gezinssystemen.

De 5-daagse cursus vindt plaats op:

-   2 oktober 2018

-   9 oktober 2018

- 13 november 2018

- 22 november 2018

- 11 december 2018

De tijdstippen van de cursusdagen zijn van 10.00 – 17.00 uur. Noodzakelijke afwijkingen van data en tijdstippen worden ruim van tevoren medegedeeld.

Literatuur

Alle noodzakelijke materialen worden u tijdens de eerste dag van de cursus uitgereikt.

Docent

Theo Hendrickx, coördinator stichting Manna, expertisebureau Helse liefde, voorzitter ABvC. Werkzaam naast bestuurlijke werkzaamheden als relatiecounsellor, seksuoloog

locatie

De cursus vindt in het gemeenschapshuis ´De Koel´, Past. Geelenplein 6, 6231 BP Meerssen

De cursus kan ook in-company worden aangeboden. Voor de onkosten en overige zaken kan een offerte worden aangevraagd.

Aantal deelnemers

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 20deelnemers aan de bij- en nascholing deelnemen. Deelname vindt plaats op basis van datum van ontvangst.

€ 470,-. Inbegrepen zijn de reader, materialen, lunch, koffie en thee.

Accreditatie

Er zijn voor bij-en nascholing 30 PE punten door de Algemene beroepsvereniging voor Counselling afgegeven.

In-company

De mogelijkheid bestaat om deze training in-company aan te bieden. De cursus wordt dan specifiek op uw organisatie afgestemd. Als u belangstelling heeft voor een in-company training worden uw wensen in een voorgesprek vrijblijvend besproken.

U ontvangt na vaststelling van het programma een offerte waarin de scholingsvraag, financiële kaders en het raamwerk van de training zijn opgenomen. Na bevestiging zal de training volgens afspraak worden uitgevoerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting Manna via onze website of telefoonnummer 046-4741622.Daarbij kunt u uw wensen ook in een persoonlijk gesprek kenbaar maken.  Gelieve voor een persoonlijke afspraak met de administratie van stichting Manna contact op te nemen.

Bijzonderheden

• De cursus heeft geen doorgang als er minder als 8 deelnemers hebben ingeschreven. U krijgt uiterlijk 3 weken voor aanvang van de cursus schriftelijk bericht over de annulering.  Er kunnen geen kosten voor de annulering worden berekend.
  • Voor de  5´cursusdag zal er gebruik worden gemaakt van een rollenspeler.

Correspondentiegegevens

Stichting Manna